torstai 7. kesäkuuta 2018

Kisasuunnitelmia


Pientä kiirettä pitänyt viime aikoina sekä opintojen että töiden tiimoilta, joten kirjoittelut ovat hetkeksi jääneet vähemmälle. Sain kuitenkin tehtyä kokonaista kaksi ilmoittautumista kilpailuihin, joten pientä innostusta on ilmassa ja treenimotivaatiokin on pysynyt kohtalaisen korkealla ajan vähyydestä huolimatta. Tavoitteenanihan oli alunperin pyrkiä juoksemaan tänä keväänä uusi ennätys puolimaratonilla, mutta sopivan kisan löytäminen osoittautui hankalaksi. Olin jo melkein päättänyt mennä Helsinki Half Maratonille 9.6, mutta kilpailun aikainen ajankohta (startti yhdeksän maissa aamulla) vaivasi koko ajan niin paljon, ettei ilmoittautumishaluja oikein ollut. Kolmisen viikkoa sitten bongasin ilmoituksen polkujuoksukisasta, joka juostaan samaisena päivänä kuin HHM, mutta muutamaa tuntia myöhemmin. Sen jälkeen kysymys kuuluikin: Juostako puolimaraton keskellä kaupunkia ilman realistisia mahdollisuuksia ennätyksen tekoon vaiko hieman seikkailullisempi polkujuoksukisa maastossa, jonne ei yleensä pääse juoksemaan (Santahaminan sotilasalue)? Huomasin jälkimmäisen vaihtoehdon kiinnostavan huomattavasti enemmän, joten sinnepä siis.

Ja kun nyt olin päässyt vauhtiin, niin laitoinpa ilmoittautumisen vielä Marski Challengeen, joka kisataan Hämeenlinnassa 7.7. Kyseessä siis multisport-kisa, jossa pyöräilyn, juoksun, melonnan ja questien parissa saa viettää noin 4-6 tuntia ihan omasta kunnosta ja miehen suunnistustaidoista riippuen. Ilmo lähti siis sekasarjaan, sillä saimme miehen kanssa äitini suostumaan lastenvahdiksi kyseisen reissun ajaksi. Äidilläni on samana päivänä vielä syntymäpäivä, joten mikäpä sitä olisikaan mukavampi tapa juhlia vuosien karttumista...

Ihanaa maastopyöräilyyn soveltuvaa polkua Kuusankoski MTB:n reitin varrelta (kuva otettu sunnuntaina 13.5.2018).

Loppukesällekin on jo muutama kisa kaavailtuna, mutta lopulliset päätökset ja sitä myöten ilmoittautumiset, vielä toistaiseksi tekemättä. Tosin olen osallistumassa tänä vuonna (ainakin näillä näkymin) myös Jukolan Venloihin (16.6), sillä J:n edustamassa seurassa oli vielä vikassa ilmoitetussa joukkueessa paikkoja vapaana. Jukola on vihdoinkin taas niin mukavan lähellä (Lahden Hollolassa), että olisihan se sääli olla osallistumatta (siitäkin huolimatta, etten edelleenkään osaa suunnistaa). Näillä siis mennään ainakin hetken aikaa. Treenipäiväkirja viimeisen kolmen viikon ajalta on tulossa jossain vaiheessa, nyt on kevennetty viikko, jos sitä vaikka sitten lauantaina jaksaisi Santiksessa juosta.

Viime kevääseen nähden tämä kevät on sisältänyt poikkeuksellisen vähän kisoja. Isona syynä tietenkin se, etten saanut ilmoittauduttua ajoissa esim. Bodom Trailille, mikä liittynee osin kiinnostuksen puutteeseen ja toisaalta ehkä hieman myös kisajännityksen kartteluun. Jo käydyn Espoon PolkujuoksuKisan (raportti täällä) ja ylihuomenna olevan Sandis Trailin lisäksi olin kyllä päättänyt osallistua myös Kuusankoski MTB & Kuusankoski Trail-yhdistelmään. Kävi kuitenkin niin, että oksennustauti vei voiton, enkä ehtinyt paranemaan riittävän hyvään kuntoon kyseiseen päivään (Helatorstai) mennessä (en ollut edes treenikunnossa). Koska olimme kuitenkin jo matkustaneet anoppini luo Kuusankoskelle, kävin kisaa seuraavana päivänä polkemassa kevyesti kisamaastossa. Reittiä olin katsellut hieman kartasta ja löysinkin sen varrelle helposti. Sattuipa vielä niin hyvä tuuri, että kyseisessä kohdassa oli maastopyöränsä kanssa joku nuorempi herrasmies, joka tarjoutui esittelemään reittiä minulle. Tämähän sopi paremmin kuin hyvin, sillä en takuulla olisi omin neuvoin pysynyt reitillä (kaikkia reittimerkkejä ei esim. enää ollut maastossa). Reitti oli kyllä uskomattoman mukavaa ajettavaa (ja ajoinkin sen heti sunnuntaina uudestaan), joten ehkä sitten ensi vuonna paremmalla tuurilla sairastelujen suhteen...

Mäki joka ei ota loppuakseen. Tätä ei ilmeisesti ajeta kokonaan Kuusankoski MTB:ssä, mutta treenaillessa kävin polkaisemassa ihan vain rääkätäkseni itseäni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti